Ton cu Hummus, vinete la grătar și roșii cherry

INGREDIENTE

pentru 4 persoane
2 conseve de 80g Rio Mare Ton în ulei de măsline
250g naut fiert
2 linguri susan
4 cuburi de gheata
1 lime
50ml ulei de măsline extra-virgin
1 vânătă mare
200g roșii galbene, roșii și verzi
o mână de busuioc
1 cățel de usturoi
sare

Stampa Ricetta

Distribuiți rețeta

Spune-le prietenilor tai

Produsul utilizat

Ton în ulei de măsline extravirgin

Aflați mai multe

PREPARARE

    1. Se taie vinetele felii și se rumenesc impreuna cu un catel de usturoi, într-o tigaie non-aderentă, in 30ml de ulei de măsline, adăugând sare, pana cand devin aurii.

    2. Se macină bine susanul, se adaugă năutul, cuburile de gheață, puțină sare și sucul de lime. Se amesteca toate ingredientele împreună până când se obtine un sos dens. Se adăuga puțină apă dacă doriți sosul mai cremos.

    3. Se taie roșiile și se asezonează cu sarea și uleiul rămas.

    4. Se asaza hummusul în centrul farfuriei, se adauga sosul, tonul, o picătură de ulei, vinetele, roșiile și busuiocul. Se serveste cu pâine pita sau tortilla caldă și felii de lime.

CEL MAI POPULAR