Knödel umplut cu ton cu sos de dovleac

INGREDIENTE

pentru 4 porții
300 g pâine albă moale
1 x 160g Ton Rio Mare în Ulei de Măsline
1 ceapă
80g făină
3 ouă
40 g brânză dată prin răzătoare
200 ml lapte
250g dovleac
300 ml supă de legume
o legătură mică de pătrunjel
câteva frunze de arpagic
40g unt
sare după gust

Stampa Ricetta

Distribuiți rețeta

Spune-le prietenilor tai

Produsul utilizat

Ton în ulei de măsline

Aflați mai multe

PREPARARE

    1. Se toacă mărunt si se prepară sote ceapa într-o tigaie cu untul la foc mic până devine translucidă, dar nu se rumenește. Puneți jumătate din ceapă într-un bol mare.

    2. Adăugați dovleacul tăiat cuburi și ciorba de legume în tigaie și gătiți timp de aproximativ 25 de minute.

    3. Tăiați pâinea cuburi și adăugați-o în vasul care conține ceapa preparată sote. Adăugați oul bătut, laptele, făina, pătrunjelul tocat și un puțină sare și amestecați bine cu mâinile pentru obțineți o consistență destul de uniformă. Dacă este necesar, udați-vă mâinile pentru a nu lăsa aluatul să se lipească.

    4. Fierbeți o oală mare cu apă sărată.

    5. Lăsați amestecul să stea câteva minute. Între timp, mărunțiți tonul bine scurs cu o furculiță și amestecați-l cu brânza dată prin răzătoare.

    6. Pregătiți amestecul de pâine pentru a forma un knödel cu de mărimea aproximativ a unor nuci mici. Faceți o gaură în mijlocul fiecărei bile, puneți cu lingura puțin din amestecul de ton și apoi remodelați bilele, astfel încât umplutura să nu cadă.

    7. Gătiți knödel-ul umplut în apă clocotita timp de aproximativ 10 minute. Amestecați bine sosul de dovleac și puneți cu lingura o cantitate mică pe patru farfurii separate. Aranjați același număr de knödel pe fiecare farfurie. Garnisiți cu arpagicul tocat și puțină brânză dată prin răzătoare.

CEL MAI POPULAR