Peștele în dieta mediteraneeană

O nutriție adecvată în asociere cu mai multă activitate fizică joacă un rol fundamental în prevenirea unei serii întregi de afecțiuni foarte întâlnite în zilele noastre. Este vorba despre așa-numitele „afecțiuni cauzate de stilul de viață”, care pot fi ilustrate cu ajutorul piramidei alimentelor.

Alimente precum cerealele, fructele, legumele, uleiul de măsline, produsele lactate și iaurtul se află la baza unei diete sănătoase și ar trebui consumate zilnic și chiar de două ori pe zi.
Alimentele din partea centrală a piramidei (carne albă, legume, brânză și pește proaspăt) ar trebui consumate de două-trei ori pe săptămână.În vârful piramidei găsim carnea roșie și dulciurile, care trebuie consumate doar o dată pe săptămână.
Peștele joacă un rol fundamental în dieta mediteraneeană. Dovezile științifice demonstrează că peștele, consumat în cantitatea corectă și în cadrul unei diete echilibrate, vă poate ajuta să rămâneți sănătoși.
În fapt, peștele (atât cel proaspăt, cât și cel conservat) asigură o serie de nutrienți valoroși cum ar fi proteine cu valoare biologică ridicată, săruri minerale și acizi grași omega-3. Din acest motiv, în noua piramidă a dietei mediteraneene sustenabile propusă de Fundația Internațională pentru Dieta Mediteraneeană IFMeD se recomandă consumul a cel puțin 2 porții de pește pe săptămână.

DIETA MEDITERANEANA
PIRAMIDĂ

Peștele din dieta mediteraneană
étrendben

Alimentația corectă, combinată cu un stil de viață activ, joacă un rol esențial în prevenirea numeroaselor patologii, adesea denumite „boli ale stilului de viață”.

Aflați mai multe

Resurse prețioase pentru bunăstare

Datorită conținutului ridicat de proteine, 100 de grame de ton scurs asigură aproximativ o zecime din necesarul zilnic de proteine al unui adult sănătos.

Aflați mai multe

Creșterea sănătoasă!

Peștele este bogat în factori nutritivi care sunt esențiali pentru creștere și constituie un mijloc excelent pentru dezvoltarea sistemului imunitar.

Aflați mai multe

Bunătate în doar câteva calorii

Produsele Rio Mare sunt mai ușoare și mai hrănitoare decât multe alte alimente care sunt adesea servite la masa: le-am comparat pentru a vă oferi alternative gustoase.

Aflați mai multe