Sushi de ton

INGREDIENTE

pentru 4 porții
2 x 160g Ton Rio Mare în Ulei de Măsline
4 tulpini de țelină fragedă
100 g brânză cremă
1 morcov
250 g orez pentru sushi
15g zahăr
40 ml oțet de orez
4 foi de alge nori
sare după gust
sos de soia

Stampa Ricetta

Distribuiți rețeta

Spune-le prietenilor tai

Produsul utilizat

Ton în ulei de măsline

Aflați mai multe

PREPARARE

  1. Puneți orezul într-un bol cu apă rece, spălați-l bine, scurgeți și puneți-l într-un vas. Acoperiți orezul cu aproximativ 250ml apă, adăugați o linguriță de sare, amestecați bine, acoperiți cu un capac și gătiți aproximativ 15 minute. Luați de la foc și lăsați să stea câteva minute.

  2. Încălziți oțetul cu zahărul într-o tigaie pentru a obține un lichid destul de dens. Amestecați bine cu orezul, apoi stoarceți orezul într-un prosop umed.

  3. Îndepărtați fibrele tulpinilor de țelină și tăiați pe lung pentru a obține bețe. Spălați, curățați și dați prin răzătoare morcovul.

  4. Puneți o foaie de nori pe un pat de bambus pentru sushi sau o foaie de folie alimentară, acoperiți cu un strat de orez. Folosiți degetele pentru a distribui uniform orezul. Pentru a împiedica orezul să se lipească de mâini, mai întâi udați-vă mâinile cu apă rece. Presărați brânză, puneți deasupra o tulpină de țelină, puțin morcov dat prin răzătoare și ton mărunțit.

  5. Rotiți foaia pentru a forma un cilindru îngust, cu formă uniformă. Înfășurați în folia alimentară și puneți în frigider. Repetați procedura cu celelalte foi de alge marine.

  6. Chiar înainte de servire, tăiați sushi în felii și serviți cu sos de soia și, pentru un plus de aromă, ghimbir murat în oțet.

CEL MAI POPULAR