Resurse prețioase

O mină de aur în ceea ce privește proteinele.Datorită conținutului ridicat de proteine, 100 de grame de ton scurs asigură aproximativ o zecime din necesarul zilnic de proteine al unui adult sănătos.

Ușor de asimilat, așa numitele proteine „nobile” sunt esențiale în construirea și repararea țesuturilor și în asigurarea sănătății și a unei bune condiții fizice, datorită schimburilor celulare.

100 de grame de ton în ulei de măsline conțin 18,5 grame de proteine, o cantitate mai mare decât cea dintr-o friptură de aceeași greutate. E bine de știut că un adult are nevoie zilnic de o cantitate de proteine exprimată în grame egală cu greutatea sa în kilograme.

Fără îndoială, tonul este soluția perfectă care garantează o dietă ușoară, sănătoasă și echilibrată. Pentru că tonul nostru nu conține țesut conjunctiv și este mai ușor de digerat, el poate fi consumat fără probleme de către adulți și copii deopotrivă.

Unii pești conțin și proteine bogate în arginină, aminoacidul pe care corpul îl folosește pentru a sintetiza oxidul nitric (NO). Acesta este responsabil pentru funcționarea vasculară eficientă și pentru protejarea arterelor de ateroscleroză. Unele peptide mici au și efect antioxidant.

Beneficiile fosforului.După calciu, fosforul este un mineral esențial. Acești doi nutrienți lucrează strâns împreună pentru a construi oase puternice și dinți sănătoși. Fosforul joacă un rol esențial în echilibrul sistemului nervos.

Pentru a garanta absorbția corectă de fosfor, nutriționiștii recomandă ingerarea zilnică a 800 de miligrame. 100 de grame de ton în ulei de măsline garantează ingerarea a aproximativ 20% din cantitatea recomandată. Tonul este specia cea mai bogată în fosfor dintre toți peștii.

Peștele din dieta mediteraneană
étrendben

Alimentația corectă, combinată cu un stil de viață activ, joacă un rol esențial în prevenirea numeroaselor patologii, adesea denumite „boli ale stilului de viață”.

Aflați mai multe

Resurse prețioase pentru bunăstare

Datorită conținutului ridicat de proteine, 100 de grame de ton scurs asigură aproximativ o zecime din necesarul zilnic de proteine al unui adult sănătos.

Aflați mai multe

Creșterea sănătoasă!

Peștele este bogat în factori nutritivi care sunt esențiali pentru creștere și constituie un mijloc excelent pentru dezvoltarea sistemului imunitar.

Aflați mai multe

Bunătate în doar câteva calorii

Produsele Rio Mare sunt mai ușoare și mai hrănitoare decât multe alte alimente care sunt adesea servite la masa: le-am comparat pentru a vă oferi alternative gustoase.

Aflați mai multe